Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Τι μπορώ να κάνω το τριήμερο 24-25-26 Οκτωβρίου 2014

Λοιπόν, αν και ο καιρός δεν είναι ο καλύτερος μέχρι στιγμής, μπορείτε να επιλέξετε μερικές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις το τριήμερο 24-25-26 Οκτωβρίου του 2014. Στη Δράμα.

Έχουμε και λέμε:
1: Από Παρασκευή 24 μέχρι Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το VFT διεξάγεται φέτος για 8η συνεχόμενη χρονιά. Περιλαμβάνει 7 διαφορετικούς αγώνες και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους και διεθνή αναγνώριση. Στη διοργάνωση του 2013 συμμετείχαν 770 αθλητές από 19 διαφορετικές χώρες, ενώ 3 αγωνίσματα του VFT βαθμολογούνται στη λίστα αξιολόγησης των αγώνων του Mont Blanc (UTMB).
Οι αγώνες αποτελούν μια ξεχωριστή εμπειρία για κάθε αθλητή, καθώς πραγματοποιούνται στο μοναδικό παρθένο δάσος και στο πλουσιότερο σε βιοποικιλότητα τοπίο της Ευρώπης. Στην εσχατιά της Ελλάδας, σε ένα από τα σημεία με τις δυσκολότερες κλιματολογικές συνθήκες, οι αθλητές και οι συνοδοί τους έχουν τη μοναδική ευκαιρία να διασχίσουν ένα πανέμορφο τοπίο γεμάτο παραδοσιακούς οικισμούς, τοξοτά γεφύρια, βοσκοτόπια παλιών τσελιγκάτων, καταρράκτες και ρυάκια, και να ανταμώσουν με ασφάλεια τα χνάρια της τοπικής πανίδας: της αρκούδας, του λύκου, της αλεπούς, του αγριόχοιρου, του ζαρκαδιού, του αετού, του γερακιού και τόσων ακόμα σπάνιων ειδών.
Εκείνο όμως το στοιχείο που καθιστά το VFT μοναδικό, είναι η πρωτόγνωρη αίσθηση φιλοξενίας και η ζεστή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία γιορτάζει. 35 σύλλογοι και περισσότεροι από 700 εθελοντές συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση, ενώ όλοι οι αθλητές των δύο υπερμαραθώνιων αγωνισμάτων φιλοξενούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στην περιοχή.
Οι διοργανωτές από την πλευρά τους υπόσχονται πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό, ώστε για άλλη μια φορά να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να μας προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία.

Οι αθλητές διανύουν διαδρομές 160 χιλιομέτρων, 100 χιλιομέτρων, 46 χιλιομέτρων και 10 χιλιομέτρων στο μοναδικό παρθένο δάσος και στο πλουσιότερο σε βιοποικιλότητα τοπίο της Ευρώπης.

Πληροφορίες: 25240 22540 και στην ιστοσελίδα των αγώνων: http://paranestivft.com/


2: Από Παρασκευή 24 μέχρι Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

…Ένα ταξίδι σε εικόνες, αρώματα, γεύσεις και μυρωδιές μέσα από τα μονοπάτια του Διόνυσου.

Μιά περιήγηση  με οδηγό το κρασί σ’ έναν τόπο όπου η κουλτούρα της γεύσης του οίνου και του φαγητού αποτελεί ιδιαίτερο κομμάτι της ταυτότητας του.

Η γεύση αναδεικνύεται σε μνήμη και πολιτισμός.

Η Δράμα αποκαλύπτει σιγά-σιγά τη δύναμη της πολυσυλλεκτικότητας της ως ταυτότητα. Ο τόπος ταυτίζεται με το κρασί και το Διόνυσο.

Η πόλη γιορτάζει το κρασί και ανοίγει τις πόρτες των 7 οινοποιείων της περιοχής φτιάχνοντας μια διαδρομή που περνά μέσα από τον πολιτισμό, την οινογευσία και την γαστρονομία.

Μουσικές, ήχοι, τύμπανα, μπάντες, ποδήλατα, πολύχρωμα φώτα, μυστικές και σπάνιες συνταγές, εικαστικά δρώμενα,  όλα συνθέτουν έναν πολύχρωμο πίνακα  και συμμετέχουν στη διάθεση της γιορτής.

Χαλαρή διάθεση και κουβέντες γάργαρες όπως το κρασί.

Γεύση οίνου και επίγευση πολιτισμού.

Περισσότερα στο πρόγραμμα http://aned.gr/images/dramoino_prog.pdf


3: Από Παρασκευή 24 μέχρι Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μικρόπολης διοργανώνει την γιορτή του Τσίπουρου την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στη Μικρόπολη Δράμας. Στις 20:30, στο αποστακτήριο του Κώστα Ουζούνη με είσοδο 10€ μπορείτε να απολαύσετε άφθονο τσίπουρο και εδέσματα.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο καστανόδασος και συγκομιδή καστάνων. Ώρα έναρξης 13:00 στο Δάσος Καστανιάς, στο Εξωκλήσι Παναγίας της Καστανούσας. Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 10 π.μ. στο ίδιο σημείο.

Σας περιμένουμε όπως κάθε χρόνο να περάσουμε αξέχαστες στιγμές με τσίπουρο και κάστανα!





4: Από Σάββατο 25 μέχρι Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Η Φωτογραφική Ομάδα Δράμας «ΕΦΟΔΟΣ», διοργανώνει την ετήσια φωτογραφική της έκθεση του μηνός Οκτωβρίου.
Μια πανδαισία εικόνων με το ιδιαίτερο βλέμμα του κάθε φωτογράφου και μοναδικό κριτήριο επιλογής, η υψηλών προδιαγραφών καλλιτεχνική έκφραση. Ένα ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, με όχημα την μοναδική τέχνη που αποτυπώνει άμεσα και ευφάνταστα, πρόσωπα, καταστάσεις, αισθήματα, στιγμές…
Η έκθεση πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά με την συμπαράσταση του Δήμου Δράμας στην αίθουσα τέχνης «Ελευθερία» στη οδό Βενιζέλου και θα διαρκέσει από 25 Οκτωβρίου -2 Νοεμβρίου 2014 με ώρες λειτουργίας  από τις 18.00 – 22.00 το βράδυ.
Στην έκθεση συμμετέχουν 25 ΔΡΑΜΙΝΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 στις 8 το βράδυ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου